Zoeken binnen Mediatonborger.nl

Tarieven

uurtarief

Mijn uurtarief bedraagt € 185,00 per uur, excl. BTW. Indien de scheiding in overleg en harmonie geregeld kan worden dan kun je kiezen voor het uurtarief. Alles wat je zelf aanlevert bespaart mij tijd en dus jou kosten. Is alles te overzien, dan kun je voor het uurtarief kiezen.

Indien je gehuwd bent of als partners geregistreerd dan moet je er rekening mee houden dat de Rechtbank ook kosten zal berekenen, het griffierecht, en daarnaast bent je nog een bedrag kwijt voor het indienen van het verzoekschrift, totaal zijn deze kosten € 600,00 (incl. BTW), tenzij partijen in aanmerking komen voor gesubsidieerde rechtsbijstand, dan kan het tarief lager uitvallen.

vaste tarieven

Echtscheiding zonder minderjarige kinderen:
  • De kosten inclusief echtscheidingsconvenant, kosten van de Rechtbank en indienen van het verzoekschrift bedragen € 2.600,00 incl. btw (maximaal vijf besprekingen).
  • De kosten inclusief echtscheidingsconvenant, alimentatieberekening, kosten van de Rechtbank en indienen van het verzoekschrift bedragen € 3.000,00 incl. btw (maximaal vijf besprekingen).
Echtscheiding met minderjarige kinderen:
  • De kosten inclusief echtscheidingsconvenant, ouderschapsplan, de kosten van de Rechtbank en indienen van het verzoekschrift bedragen € 3.200,00 incl. btw (maximaal vijf besprekingen).
  • De kosten inclusief echtscheidingsconvenant, alimentatieberekening, ouderschapsplan, de kosten van de Rechtbank en indienen van het verzoekschrift bedragen € 3.450,00 incl. btw (maximaal vijf besprekingen).
Einde relatie bij samenwoners met minderjarige kinderen:
  • De kosten voor het opstellen van een ouderschapsplan bedragen € 450,00 incl. btw (maximaal drie besprekingen).
  • De kosten voor het opstellen van een ouderschapsplan samen met een alimentatieberekening bedragen € 750,00 incl. btw (maximaal drie besprekingen).
Gesprek met minderjarige kinderen:
  • De kosten voor een gesprek met de kinderen bedragen € 250,00 incl. btw.

Heeft je een rechtsbijstandsverzekering? Wellicht worden de kosten van de mediation gedekt door die verzekering. Komt je in aanmerking voor een toevoeging? MediationBorger werkt ook op basis van toevoeging. Wilt je weten of je voor gesubsidieerde rechtsbijstand in aanmerking komt? Kijk dan op de website van de Raad van de Rechtsbijstand.